• -10%
  • Nou

VIN SOLO QUINTA ROZE 0.75L

92,82 lei
83,54 lei Salveaza 10%
cu TVA

Solo Quinta este un vin rar, nascut din imaginatia si dragostea pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Un cupaj neobisnuit, intre patru soiuri albe si un soi rosu vinificat in alb, care se schimba in fiecare an in functie de strugurii care dau cea mai buna performanta in acel sezon.

O dovedeste faptul ca a ajuns in listele de vin a catorva dintre cele mai bune restaurante din lume, incununate cu stele ale Ghidului Michelin (Maze, restaurantele lui Gordon Ramsay), sau o arata Marele Premiu (cel mai bun vin alb sec din concurs) castigat la Vinalies Internationales 2011, important concurs international de vinuri din Franta, fiind probabil cea mai importanta distinctie acordata unui vin romanesc. Incepand cu vintage-ul anului 2015.

Cantitate
Add to wishlist

Primesti instant o notificare pe telefon de fiecare data cand platesti online la un comerciant inrolat in 3D Secure si confirmi sau nu plata respectiva, folosind amprenta sau metoda de deblocare a telefonului.

Culoare vin: Rose
Tip vin: Demisec
Alcool: 12.7%
Temperatura servire: 6-10°C
Soi: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Alicante Bouche
Tara: Romania
Locatie: Banat

Note de degustare: Culoare roz briliant, cu nuante de violet si o buna limpiditate. Olfactiv, Solo Quinta Roze se distinge prin arome de fructe rosii (fragute, capsuni), violete (aroma tipica pentru soiul Merlot), toate pe un fond mineral ce apare an de an in acest Cuvee. Aciditatea foarte buna sustine un vin complex si nobil, in care observam prezenta soiului Alicante Bouchet pentru un plus de textura. Finalul este unul intens, bazat pe note de prospetime tropicale. Un roze ce se distinge prin finete si complexitate.

Tehnica de vinificatie: : Pentru obtinerea Solo Quinta Roze 2021, vinificatorii au ales un cupaj de 5 soiuri rosii. Culoarea acestui vin se obtine prin maceratia strugurilor rosii. Vinificatorii au optat pentru aceasta metoda de vinificatie noninterventionista pentru a pastra puritatea si prospetimea fructului. Dupa aceasta „infuzie” de cateva ore, mustul isi continua fermentatia in cuve de inox cu temperatura controlata pentru a pastra prospetimea soiurilor utilizate.

Recomandari culinare: Asocierea ideala este alaturi de preparate precum: Salate cu peste, preparate la cuptor pe baza de curcan, somon la gratar sau la cuptor, fructe de mare, tartar de ton sau somon, potarniche, peste de talie medie, sushi, bucatarie asiatica, branzeturi semitari, deserturi cu piersici, caise, prajitura cu fructe confiate.
Cramele Recas reprezinta o societate moderna, dinamica, in plina evolutie ce se autoghideaza dupa un concept autoimpus: “o zi in care bati pasul pe loc, crezand ca este la nivelul de sus al dezvoltarii tale, este prima zi care iti marcheaza decaderea.”
Tot ceea ce inseamna Cramele Recas, astazi, se datoreaza respectului si pasiunii pentru vin – acest prieten unic si minunat ce ne insoteste pe tot parcursul vietii, intotdeauna pregatit sa ne conduca in lumea veseliei, acolo unde sunteti si voi, cei care il iubiti.

REC133
43 Produse

16 alte produse din aceeasi categorie:

Acest site utilizează cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. MAI MULT