Strugurii Cabernet Sauvignon sunt recunoscuti pentru maturizarea lor mai domoala, iar la nivelul viilor Budureasca acestia sunt recoltati ultimii, atunci cand au atins punctul central de maturitate. Podgorenii aleg la final cele mai straluciti si sanatosi ciorchini pentru a produce vinul mult dorit prin fermentatie in tancuri de inox cu recirculare.
Dupa finalizarea acestui proces, inspiratia producatorilor,dar si atingerile suave ale lemnului de stejar american preschimba vinul in jurul unor arome splendide, care vor surprinde simturile tuturor degustorilor si vor distinge mesele culinare intr-o varianta inedita. O culoare pregnanta de tip rubiniu, prelinsa de-a lungul unor arome de masline negre, condimente fine si coacaze, dar si usoare note de stejar incinerat.
Gustativ este puternic, inconjurat de taninuri hotarate ce evidentiaza aromele de fructe rosii, ciocolata neagra, dar si usoare note de vanilie, stejar, care in final se preschimba in tabac. Potrivit de consumat la temperaturi de 18-20 grade celsius, in compania preparatelor din carne de vita, berbecut si vanat.
Tip Strugure: Cabernet Sauvignon
Aspect: Stralucitor, Rosu rubiniu
Miros: Fructat, Stejar, Condimente
Gust: Ciocolata neagra, Capsuni, Coacaze, Scortisoara, Piper rosu, Cirese, Cuisoare, Zmeura
Tara de origine: Romania
Regiune: Dealul Mare
Tip: Sec
Culoare: Rosu
Temperatura servire: 18-20 °C
Cantitate: 0.75 L
Alcool: 14 %