Lista de produse dupa marca Crama Ceptura
Crama Ceptura are o capacitate de productie de 10 milioane de sticle pe an, o sectie de vinificare care asigura prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, o capacitate de pastrare de aproximativ 6 milioane de litri de vin §i echipament tehnologic sofisticat, de ultima generatie.
Crama Ceptura se afl[ în localitatea Ceptura, în inima podgoriei Dealu Mare din judetul Prahova - una dintre cele mai cunoscute zone viticole din Romania, cu potential unic de vinificatie datorita microclimatului special.
Doar aici, soarele scalda pamanturile §i viile cu 14 zile mai mult în fiecare an, facand acest tinut ideal pentru cultivarea unor soiuri de vinuri nobile, asemanatoare cu cele din celebra regiune viticola franceza Bordeaux.
Sunt 49 produse.
"Din marile pasiuni se nasc cele mai frumoase emotii" - Jerome Barret
Acest Cuvee a fost creat din cea mai buna recolta a anului 2016. Soiurile in acest blend sunt Chardonnay si Pinot Noir care ii confera eleganta si finete deosebita, iar Pinot Blanc ii adauga mineralitate.
- Tip Strugure: Chardonnay, Feteasca Regala
- Aspect: Galben pai, Reflexii verzui
- Miros: Vegetal, Floral, Fructat
- Gust: Mineral , Fructul pasiunii, Pere, Caisa, Stejar, Flori de salcam, Flori de tei
- Tara de origine: Romania
- Regiune: Dealul Mare
- Tip: Sec
- Culoare: Alb
- Temperatura servire: 8-10°C
- Cantitate: 0.75 L
- Alcool: 13 %
Vinificare:
50% Chardonnay
45% Pinot Grigio
5% Pinot Blanc
Struguri recoltați manual
Maturarea în barrique franțuzesc timp de 6 luni
Informații despre produs:
Alb de Purcari – o experiență senzuală, ușor catifelată, care seduce simțurile voastre ca prima dragoste.
Note de gustare:
Cu o culoare aurie deschisă, o aroma complex de fructe dulci și nuanțe fine de miere cu note de mirodenii pe final. Gustul pli, fructat este bine echilibrat înte note ample, dar delicate, de stejar și aciditatea bine conturată, prelungindu-se în postgustul remarcabil.
Temperatura de servire: +10…+12 °С
- Tip Strugure: Cabernet Sauvignon
- Decantare: 1
- Tip Strugure: Chardonnay
- Aspect: Limpede, Galben pai, Inserti verzui
- Miros: Vegetal, Alcool integrat, Vanilie, Floral
- Gust: Iasomie, Mineral , Aciditate placuta, Miere,, Caprifoi, Migdale, Aciditate, Piersica, Caisa
- Tara de origine: Romania
- Regiune: Dealul Mare
- Tip: Sec
- Culoare: Alb
- Temperatura servire: 4-6 °C
- Cantitate: 0.75 L
- Alcool: 12.5 %
Cervus Magnus Monte Chardonnay se serveste bine racit, la o temperatura de 7-10 grade Celsius si se potriveste perfect cu preparate asiatice sau mancaruri pe baza de peste, crustacee si fructe de mare, dar si cu salate sau preparate din pui sau curcan, meniuri de post sau vegetarieni sau branzeturi aperitiv.
- Tip Strugure: Feteasca Neagra
- Decantare: 1
- Aspect: Clar, Stralucitor, Rosu granat
- Miros: Lemnos, Fructat, Vegetal, Alcool integrat
- Gust: Coacaze, Pruna uscata, Corpolent, Mure, Tanini moi, Scortisoara, Ciocolata neagra
- Tara de origine: Romania
- Regiune: Dealul Mare
- Tip: Sec
- Culoare: Rosu
- Temperatura servire: 16-18 °C
- Cantitate: 0.75 L
- Alcool: 13.5 %
Culoarea rosu- granat, intensa si stralucitoare, aroma intensa de fructe de padure negre, prune proaspete si uscate si accentele de condimente dulci il fac unul dintre preferatele consumatorilor de vinuri rosii.
- Tip Strugure: Cabernet Sauvignon
- Aspect: Inserti de rodie, Rose somon
- Miros: Fresh, Vegetal, Fructe rosii
- Gust: Grapefruit rosu, Cirese, Zmeura, Mure, Flori de salcam, Tanini tineri, Fragi
- Tara de origine: Romania
- Regiune: Dealul Mare
- Tip: Sec
- Culoare: Rose
- Temperatura servire: 6-8 °C
- Cantitate: 0.75 L
- Alcool: 13 %
- Tip Strugure: Sauvignon Blanc
- Aspect: Galben pai, Reflexe verzui, Limpede cristalin
- Miros: Vegetal, Alcool integrat, Floral, Fructat
- Gust: Vita de Vie, Flori de salcam, Caisa, Coriandru, Gutui, Iasomie
- Tara de origine: Romania
- Regiune: Dealul Mare
- Tip: Sec
- Culoare: Alb
- Temperatura servire: 6-8 °C
- Cantitate: 0.75 L
- Alcool: 13 %
- Tip Strugure: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot
- Decantare: 1
Din punct de vedere olfactiv, vinul reuseste sa se exprime printr-o multime de arome, cele mai usor de recunoscut fiind cele de prune uscate, precum si cele de visine negre. Pe langa faptul ca este un vin usor picant, el mai reuseste sa scoata in evidenta chiar si nuantele de cafea, precum si cele de stejar. Gustul este unul complex amintind cu precadere de fructele negre.
- Tip Strugure: Cabernet Sauvignon, Saperavi, Rara Neagra
- Aspect: Stralucitor, Rosu rubiniu, Inserti caramizi
- Miros: Lemnos, Ierburi, Fructe rosii
- Gust: Coriandru, Ciocolata neagra
- Tara de origine: Republica Moldova
- Regiune: Stefan Voda
- Tip: Sec
- Culoare: Rosu
- Temperatura servire: 18-20 °C
- Cantitate: 0.75 L
- Alcool: 13 %
Strugurii sunt recoltati si selectati manual si apoi sunt vinificati prin metoda traditionala, urmand sa fie maturati timp de 18 luni in butoaie de stejar. Vinul se decanteaza timp de 30 de minute inainte de servire, apoi este servit la temperatura de 18- 20 grade Celsius alaturi de branzeturi cu mucegai.
Colonistii francezi au luat in arenda pamanturile de la Manastirea Afon-Zograf la inceputul sec 18, fiind obligatii sa pastreze podgoriile in ordine. Mai tarziu s-a confirmat faptul ca podgoriile Purcari sunt, la aceeasi latitudine ca celebra zona vinicola Bordeaux din Franta. Purcari Negru este obinut din struguri recoltati si selectati manual, vinificati prin metoda traditionala iar maturarea are loc timp de 18 luni in barrique de stejar frantuzesc.
Aroma complexa si intensa, cu nuante de fructe dulci - prune coapte si smochine, pe final arome fine de mirodenii si sofran.
Gustul profund si catifelat aminteste de aceleasi fructe intslnite in aroms, cu un final de lunga durata.